Matovič szerint hatékony lehet a legújabb országos tesztelés - ezt bizonyítják a nyitrai Jaguar Land Rover teszteredményei

2021. január 16. - 11:38 | Belföld

Az elmúlt tíz napban a nyitrai autógyártó alkalmazottainak ismételt tesztelése megerősítette, hogy az átfogó tesztelés rendkívül hatékony és gyors eszköz a pozitív eredmények kiszűréséhez és a betegség további terjedésének megakadályozásához.

Matovič szerint hatékony lehet a legújabb országos tesztelés - ezt bizonyítják a nyitrai Jaguar Land Rover teszteredményei
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A miniszterelnök néhány órával a kormányülés kezdete előtt nyilatkozott így a közösségi oldalon. A kormányülésen arról döntenek majd, hogy lesz-e jövő hétfőn országos tesztelés, vagy csak egyes régiókra összpontosító célzott akció lesz.

A Jaguar Land Rover autógyártó vállalat példáján keresztül Matovič rámutat, hogy egy hét múlva végzett ismételt teszteléssel 56 százalékkal csökkenthető a teszteltek pozitivitása.

"Múlt hét csütörtökön 4368 Jaguar Land Rover-alkalmazottat teszteltek le, 78 személynél mutatták ki a fertőzést (1,79 százalék). Ezen a héten csütörtökön és pénteken pedig 4283 tesztből 34 pozitív eredmény született (0,79 százalék)"

- olvasható a kormányfő posztjában, amihez még azt is hozzátette, hogy ez egyébként ugyanolyan százalékos csökkenést jelent, mint az árvai és november eleji országos tesztek során.

TASR/para