Matovič szerint kockázatos a szakértőkre hallgatni, és elege van abból, hogy mindig rá mutogatnak

2021. február 5. - 15:04 | Belföld

Túl nagy kockázatot jelent meghallgatni a szakértőket, akik biztonságosnak tartják az iskolák megnyitását, véli a kormányfő.

Matovič szerint kockázatos a szakértőkre hallgatni, és elege van abból, hogy mindig rá mutogatnak

Igor Matovič a Facebook-oldalán arról ír, hogy az előzetes felmérések szerint a szerdai pozitív teszteredmények 71 százalékát teszi ki a gyorsabban terjedő angol kornavírus-mutáció. Csak azzal, hogy általános iskola alsó tagozatát megnyitják, körülbelül 150 000 szülő megy dolgozni a munkahelyére. A brit mutáció pedig lényegesen agresszívebb (fertőzőbb), több kórházi kezelést és halálesetet okoz, figyelmeztet a kormányfő.

A brit mutáció ilyen mértékű elterjedése az óvintézkedések kompenzációk nélküli enyhítésével csak a helyzet romlásához vezethet "- jegyezte meg Matovič. A miniszterelnök azt állítja, hogy egyes koalíciós pártok az utóbbi napokban "rendkívüli módon szorgalmazzák" az újabb és újabb kivételeket. "Már született egy olyan javaslat is, hogy nyissuk ki a boltokat" - mondta.

A miniszterelnök egyúttal bejelentette, hogy nem vesz részt a koalíciós pártok ezen a héten folytatott tárgyalásain a Covid-automatáról. "Azt akarom, hogy a koalíció összes pártja álljon oda a koalíció döntése mögé, és ne mindig csak rám mutogassanak" - magyarázta.

(para)