Matovič szerint legfeljebb két minisztériumot kaphat a Za ľudí

2020. március 5. - 21:03 | Belföld

A Za ľudí legfeljebb két minisztériumot irányíthat a négyes kormánykoalícióban – jelentette ki még a négypárti egyeztetés kezdete előtt Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.

Matovič szerint legfeljebb két minisztériumot kaphat a Za ľudí
Illusztrációs felvétel (TASR)

Hozzátette, reméli, hogy Andrej Kiska pártja nem számol három minisztériummal, ilyen felosztás nem felelne meg a választási eredményeknek. Kijelentette azt is, a Za ľudí nyitott kapukat dönget, amikor prioritásként beszél a korrupció elleni harcról, a régiófejlesztésről és a szociális intézkedésekről, ezek mellett a másik három párt is elkötelezte magát.

Matovič további fontos célkitűzése a közmédia politikai függetlenségének bebiztosítása, alkotmánytörvénnyel kell garantálni, hogy a közszolgálati televízió és rádió függetlenül bármilyen kormánytól mindig megőrizhesse függetlenségét.

Matovič bejelentette, hétfőn (május 9.) több szlovák közgazdásszal és osztrák szakértővel találkozik, akik részt vettek az ottani bérlakás-építési program kidolgozásában. Az állami bérlakásépítés a Sme rodina egyik fő prioritása. A megbeszélés a Szlovák Nemzeti Bankban lesz és részt vesznek rajta a jegybank, valamint a pénzügyminisztérium Pénzpolitikai Intézetének és Értéket a Pénzért osztályának szakértői is.

TASR