Matovič szerint Sulík szavazatokat gyűjtött ellene, hogy sikerüljön meneszteni

2021. július 4. - 16:33 | Belföld

Igor Matovič pénzügyminiszter (OĽaNO) vasárnap a TA3 V politike című műsorában Richard Sulíkot (SaS) és Maria Kolíkovát (Za ľudí) is bírálta.

Matovič szerint Sulík szavazatokat gyűjtött ellene, hogy sikerüljön meneszteni
Fotó: TASR

„Az SaS és Richard Sulík megdönt minden kormányt, amelynek a tagja, és ezért mindent megtesz” – jelentette ki a műsorban a korábbi kormányfő az ellene irányuló szerdai bizalmi szavazás kapcsán.

Matovič azt állítja, Sulík szavazatokat gyűjtött ellene, hogy meneszteni tudja a pénzügyminiszteri pozícióból, a gazdaságügyi miniszter azonban ezt tagadja.

Jana Bittó Cigániková hangsúlyozta, az SaS azért tartózkodott a bizalmi szavazáson, mert köti őket a koalíciós szerződés. Emlékeztetett arra, hogy az SaS-nek komoly fenntartásai vannak Matovičnak a pénzügyminisztérium élén végzett tevékenységével és kommunikációjával szemben, elutasította azonban, hogy a párt elnöke, Richard Sulík szavazatokat gyűjtött volna a leváltása érdekében.

„Ez Igor Matovič egy másik hazugsága” – jelentette ki.

A Smer-SD alelnöke, Richard Takáč szerint megjelentek bizonyos információk azzal kapcsolatban, hogy az SaS támogatni akarta Matovič leváltását. „Úgy gondolom, hogy Igor Matovič az elmúlt másfél évben megmutatta, hogy olyan ember, akinek nincs keresnivalója a jelenlegi helyén."

Cigániková szerint az ellenzék olyan okok miatt akarta leváltani Matovičot, amelyek egy olyan időszakhoz kapcsolódtak, amiért a pénzügyminiszter már levonta a politikai felelősséget.

Matovič a műsorban Kolíkovát is bírálta, aki szerinte csalást követett el.


(TASR/para)