Matovič tiszta vizet öntött a pohárba felesége pénzügyi befektetéseivel kapcsolatban

2020. szeptember 19. - 19:12 | Belföld

Pavlína Matovičová, a kormányfő felesége egyetlen eurót sem fektetett bele az Arca Capital pénzügyi csoportba - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Igor Matovič

Matovič tiszta vizet öntött a pohárba felesége pénzügyi befektetéseivel kapcsolatban
Fotó: TASR

Rámutatott arra, hogy feleségének három váltója van az Arca Investments-ben, mindegyik értéke 200 ezer euró.

Matovič elmondta, hogy az első váltó 2019. szeptember 25-én, a második 2019. április 8-án és az utolsó, a harmadik 2020. május 4-én lett kiállítva, az utóbbi augusztus 3-án lett meghosszabítva.

"Eddig egyetlen váltóért sem fizettek a feleségemnek"

- mondta Matovič

A kormányfő a sajtótájékoztatón hazugsággal vádolta meg a Smert és a Pentát. Az utóbbi tulajdonában van a váltókkal kapcsolatos hírt nyilvánosságra hozó Plus 7 dní magazin.

"Hazudtak, amikor azt írták, hogy az Arca Capitalról van szó, mert Pavlínkának egyetlen eurója sem volt ott. Hazudtak a 10 millió eurós összegről, mert egy másik cégben 600 ezer euró volt"

- kritizálta hevesen a Pus 7 dní-t a kormányfő. Szerinte legtöbbet arról hazudtak, hogy nejének segített abban, hogy felvegye a pénzt.

Matovič határozottan kijelentette, hogy 14 éve nem érdekli az, hogy felesége mibe fektet bele. Most ez megváltozott, mert a neje csütörtök óta információkkal látja el az üzleti ügyeiről. Szerinte ez effajta "bizalmi teszt" a részéről.

Arra a kérdésre, hogy nyilvánosságra hoz-e bizonyítékokat azt mondta, hogy ilyet nem fog megcselekedni. Szerinte aki ezidáig nem hitt neki, továbbra sem fog.

"Kérdem én, milyen okból kifolyólag kéne megmutatnom a feleségem számlakivonatát és a váltóit"

- zárta le mondanivalóját a kormányfő.

TASR/para

Címkék: Igor Matovič