Matovič udvarol nekünk, magyar szívvel vág bele a kampányba

2023. május 26. - 10:59 | Belföld

Az OĽaNO ismét a Grendel Gábor vezette Nova párttal indul a választásokon, jelentette be pénteken Igor Matovič pártelnök. De az exkormányfő pártján kívül más tömörülés megnevezése nem lenne feltüntetve a szavazócédulán. Erre találták ki azt az elnevezést, ami mintha egy politikai szappanopera címe lenne: OĽaNO és a barátai.

Matovič udvarol nekünk, magyar szívvel vág bele a kampányba
Facebook

Matovič pártja „OĽaNO és barátai” néven indul a választásokon. Hogy a 2020-as választások győztese kiket tekint társainak, nem nehéz kitalálni, mert egy olyan óriásplakát előtt tartotta a beszámolóját a korábban a pénzügyi tárcát is irányító képviselő, amin az OĽaNO és a NOVA pártok nevein kívül az alábbiak álltak egymás alá rendezve:

- egyszerű emberek,

- független jelöltek,

- Szabadok és Felelősségteljesek,

- Pačivale Roma és végül,

- Magyar Szívek.

E két utóbbi így, ahogy a cikkben is szerepel: cigányul és magyarul. A pártelnök szerint a felsoroltak adják majd a mozgalmának a platformjait.

Matovič elmondta, a Szabadok és Felelőségteljesek a mérsékelt liberálisok platformja kell, hogy legyen, akik már a mozgalom parlamenti klubjának a tagjai. A két utolsó platform a romák és a magyarok frakcióját jelöli. A volt kormányfő szerint a Pačivale Roma jelentése "büszke, tisztességes, becsületes roma", és Matovič az Ifjú Szivek Táncszínházat is beemelve magyarázta el a magyarul nem értőknek, hogy mit jelent az, hogy Magyar Szivek. A pártelnök ezzel a húzással azt akarja nyomatékosítani, hogy azok számára akar alternatívát nyújtani, akik nem érzik azt, hogy a kisebbségi közösségük politikai képviselete osztja az ő értékeiket

(sp)