Matovič újabb törvényét kaszálta el a parlament, nem csökken a képviselők fizetése

2023. március 31. - 11:23 | Belföld

Nem sikerült módosítani a parlamenti képviselők fizetését szabályozó jogszabályt Igor Matovičnak, a javaslata – Matovičéval együtt – csak 33 igen szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy még a 37 tagú frakciójából sem szavazta meg mindenki a pártelnökük javaslatát.

Matovič újabb törvényét kaszálta el a parlament, nem csökken a képviselők fizetése
Fotó: TASR

Marad a jelenlegi szinten a parlamenti képviselők fizetése, a parlament elutasította Igor Matovič (OĽaNO) javaslatát. Az OlaNO elnöke a harmadára csökkentette volna a képviselők fizetését azzal, hogy azt a párt kiegészítheti a képviselő munkája alapján.

A javaslatot elutasította az összes többi parlamenti párt, mivel attól tartottak, hogy ezzel a képviselők teljesen a pártok befolyása alá kerültek volna.

Matovič javaslata összesen 33 szavazatot kapott, vagyis még a teljes OLaNO-frakció, amelynek 37 tagja van, sem támogatta. A héten egy javaslatával már sikertelen volt az OĽaNO elnöke: az 500 eurós választási bónuszt sem kapta meg a parlament támogatását.

A plénum ezzel be is fejezte a márciusi ülésszakot, legközelebb májusban találkoznak újra. A meg nem vitatott javaslatokat a májusi ülésre halasztották.

- lpj -