Matovič üzent a negatív koronavírus-teszttel rendelkezőknek

2020. október 31. - 14:54 | Belföld

Szlovákia történelmének legnagyobb manővere teljesen haszontalan lesz, ha a negatívként teszteltek kevésbé körültekintő életet kezdenek, és úgy gondolják, hogy az új koronavírus már nem érinti őket. Ezt Igor Matovič kormányfő írta Facebook-posztjában, kijelentve, hogy ha az emberek már nem vigyáznak és felelőtlenül viselkednek, akkor az ország néhány nap múlva visszatér abba az állapotba, ahol most vagyunk.

Matovič üzent a negatív koronavírus-teszttel rendelkezőknek
Fotó: TASR/Michal Svítok

A miniszterelnök egyúttal felszólította azokat az embereket, akiknek pozitív lett a teszteredményük, hogy maradjanak otthon karanténban a családjukkal. Matovič azt tanácsolta, hogy a teszteltetni vágyók ne álljanak hosszú sorokban, inkább menjenek kora este vagy vasárnap.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatta a nyilvánosságot a közösségi oldalán, hogy azoknak, akik az országos teszt keretében negatív tesztet kaptak kézhez, továbbra is körültekintően viselkedjenek, és be kell tartaniuk a szabályokat.

"Az antigén tesztek azért hasznosak, mert nagyszámú emberben képesek felismerni a vírust. Ha ezt figyelembe vesszük és felelősségteljesen viselkedünk, akkor is, ha negatív a teszt eredménye, lassíthatjuk a vírus terjedését "

áll a minisztérium közleményében.

Arra kérik azokat a személyeket, akiknek pozitív lett a teszteredményük, hogy szigorúan tartsák be a karantént.

TASR