Matovič a vagyonnyilatkozata szerint semmit nem birtokolt 2019-ben – mutatjuk, mennyit keresett Heger és Kollár, akkor még képviselőként

2021. április 6. - 11:59 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) jelenlegi miniszterelnök 38.885 eurót, Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke 38.460 eurót, Igor Matovič (OĽaNO) korábbi kormányfő pedig 36.468 eurót keresett 2019-ben. Két évvel ezelőtt még mindhárman parlamenti képviselők voltak.

Matovič a vagyonnyilatkozata szerint semmit nem birtokolt 2019-ben – mutatjuk, mennyit keresett Heger és Kollár, akkor még képviselőként
Fotó: TASR

A 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatokat a napokban hozták nyilvánosságra a Szlovák Nemzeti Tanács weboldalán.

Heger vagyonbevallásában szerepel egy pozsony-dúbravkai lakás, valamint egy telek Jablonec községben, emellett céges részvényeket, valamint jelzáloghitelt is feltüntetett.

2019-es vagyonnyilatkozata szerint Igor Matovič semmit nem birtokolt.

Kollár az ingatlanok közt egy pozsonyi lakást, családi házat, valamint egy dunaszerdahelyi házat is bejegyzett. Emellett saját tulajdonként tüntetett fel egy thaiföldi házat, egy bergi (Ausztria) hétvégi házat, valamint egy épületet Dubajban.

Az ingóságok közt Kollár művészi alkotásokat, ékszergyűjteményeket, értékpapírokat, részesedéseket és szerzői jogot is feltüntetett.

A 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatokat később hozták nyilvánosságra a megszokottnál. Ennek az volt az oka, hogy a jogszabályváltozás után jelentősen megnőtt a vagyonnyilatkozatok száma, illetve a pandémia is bonyolította a helyzetet. A leadási határidő 2020. április vége volt, a dokumentumok ellenőrzése csaknem egy évig tartott.

Kapcsolódó cikk:
A három legfőbb közjogi méltóság közül Čaputová keresett a legtöbbet 2019-ben

(TASR)