Matovičék kijelentették, kivel biztosan nem működnek együtt az önkormányzati választásokon

2022. január 5. - 16:12 | Belföld

Az OĽaNO mozgalom kizárta az együttműködést az önkormányzati választásokon a Smer-SD-vel, az ĽSNS-szel, a parlamenten kívüli Hlas-SD-vel, a Republikával és „más korrupt vagy szélsőséges politikai csoportosulásokkal”. Meg akarja tartani posztján Erika Jurinovát Zsolna megye elnökeként és Jozef Viskupičot, Nagyszombat megye elnökét.

Matovičék kijelentették, kivel biztosan nem működnek együtt az önkormányzati választásokon
Fotó: TASR

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, miniszterelnök-helyettes a TASR-nek adott interjúban azt is elmondta, hogy támogatni fogják Peter Bročka újbóli jelölését Nagyszombat polgármesteri posztjára.

„Nem csupán a nagyszombati és a zsolnai megyeelnöki poszt megvédésében vagyunk érdekeltek, más régiókban is rátermett jelölteket akarunk állítani. A polgármesterjelöltek állításán is aktívan dolgozni fogjuk " - mondta Peter Dojčan, a mozgalom médiaszakembere.

Az OĽaNO tájékoztatása szerint az önkormányzati választások kapcsán még folyamatban vannak az egyeztetések a partnerekkel, ezért korai lenne ezekről tájékoztatni. Matovič közölte, a szövetségek kialakításán nem ő, hanem a mozgalomban más tagjai dolgoznak. Elképzelhetőnek tartja, hogy Bročkát támogassa. „Szerintem Peter Bročka jó polgármester, és ha valaki meg nem győz arról, hogy ő jobb lenne nála, úgy gondolom, helyénvaló őt támogatni" - mondta a TASR-nek.

2022-ben először tartják egyszerre az önkormányzati és a megyei választásokat. A szavazópolgárok ugyanazon a napon választhatnak polgármestert és megyeelnököt, valamint önkormányzati és megyei képviselőket.


TASR