Matovičék még Ficóra is rálicitálnak az ingyenebéd-versenyben!

Kötelező meleg étel minden diáknak, mindegyik tanítási napon. Az OĽaNO-nak ezzel a javaslatával indították a képviselők a parlament 34. ülését.

Matovičék még Ficóra is rálicitálnak az ingyenebéd-versenyben!
Illusztráció - Paraméter-archív

A javaslat szerint a meleg étel biztosítása az óvoda utolsó évfolyamára is vonatkozna. „A cél, hogy az óvodákban, valamint az alap- és középiskolákban jobb minőségű legyen az étkezés” – áll a mozgalom indoklásában. 

A Smer-SD korábban már bejelentette, hogy ingyenes ebédet biztosítana az óvodák utolsó évfolyamában, valamint az alapiskolákban. A javaslat szerint minden gyermek 1,2 eurót kapna az államtól a napi iskolai étkezésre. Az intézkedés 106 millió euróba kerülne.

„Ha már az állam az iskolai étkezésre fordítaná ezeket az anyagi eszközöket, akkor azt javasoljuk, hogy a gyermekek és a diákok minőségi szolgáltatást kapjanak ezért az anyagi hozzájárulásért, mégpedig meleg ebédet”

– teszi hozzá az OĽaNO.

„A meleg ebéd biztosítása jó hatással van az étkezési szokásokra és a tanulmányi eredményekre, főleg a hátrányos társadalmi helyzetű vagy marginalizált csoportokhoz tartozó diákok esetében, akiknek nincs lehetőségük meleg ételhez jutni” – teszi hozzá az OĽaNO.

(TASR)