Matovičék a vasárnapi ebéd után közlik velünk, mi lesz a húsvéttal

2020. április 4. - 08:17 | Belföld

Igor Matovič kormánya vasárnap délután dönt arról, milyen intézkedéseket hoznak a húsvéti ünnepekkel kapcsolatban. Erről a miniszterelnök beszélt pénteken a Központi Válságstáb ülését követően.

Matovičék a vasárnapi ebéd után közlik velünk, mi lesz a húsvéttal
Igor Matovič (Fotó: TASR)

A kormány vasárnapra összehívott egy találkozót orvostudományi szakértőkkel, akik ajánlásokat tehetnek a kormánynak a bevezetendő intézkedésekre az ünnepekkel kapcsolatban.

"Ezen személyek véleménye alapján meghozzuk a végleges döntést arról, milyen lépéseket teszünk" - mondta Matovič pénteken, hozzátéve, felelős döntést szeretnének hozni.

"Félünk, nehogy két végén égessük a gyertyát, és nehogy olyan szintre emelkedjen a fertőzöttek száma a húsvéti ünnepek után, hogy ez az egész kikerüljön az irányításunk alól" - fűzte hozzá.

Ján Mikas országos tiszti főorvos véleménye szerint epidemiológiai oldalról Szlovákia egészen jó helyzetben van, ugyanakkor a húsvéti ünnepek egyfajta kockázatot jelentenek, melyek során ezt a pozíciót elveszíthetjük. Hozzátette, a szakértőkkel való találkozó során minden intézkedés előnyeit és hátrányait is megvizsgálják, hogy a mostani járványügyi helyzetet a lehető legtovább fenntartsák.

(TASR)