Matovičnak elment az esze, véli az észlény exkormányfő 

2021. február 23. - 17:34 | Belföld

Igor Matovič (OĽANO) kormányfőnek elment az esze, a magatartása az adott helyzetben rendkívül veszélyes az országra nézve - jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki Smer párt elnöke.

Matovičnak elment az esze, véli az észlény exkormányfő 

Az exkormányfő úgy véli, a kormány elveszítette minden tekintélyét, és nincs rá esély, hogy bármi is megváltozik. Hozzátette: a kormányfő nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Oroszország kétmillió adag Szputnyik vakcinát ajánlott fel Szlovákiának.

„Nincs semmilyen hivatalos dokumentum, amely bizonyítaná a kétmillió adag vakcina megrendelését, vagy azt, hogy rendelkezésre állna ekkora mennyiség” – jelentette ki a pártelnök a Smer-SD oroszországi kapcsolataira hivatkozva. Fico őrültnek nevezte Matovičot. „Mesél egy történetet, és meggyőződése, hogy a történet igaz” – jegyezte meg. A volt kormányfő bírálta azt is, ahogy Matovič a szakértőkről beszél. „Egy józanul gondolkodó miniszterelnök nem mondhat olyat, hogy amikor ő kezelte a világjárványt, világbajnokok voltunk, és most, hogy a szakértők kezelik, már mi vagyunk a legrosszabbak a világon” – jegyezte meg Fico, hozzáfűzve: ez sértés, és a szakemberek helyében nem menne el a találkozóra, amelyre a kormányfő hívta meg őket.

A pampogásban erős, vakcinaellenes Fico szerint kormányváltásra van szükség, ezért folytatják az aláírásgyűjtést, melynek célja egy népszavazás kezdeményezése az előrehozott választásokért. Állítása szerint már több tízezer aláírást sikerült összegyűjteni. Elutasította a népszavazásra javasolt kérdés alkotmányosságának kétségbe vonását.

(TASR/para)