Matovičnak (is) mindegy, legyen az szex, vagy biznisz…!

Barak László | 2019. október 19. - 09:28 | Vélemény

Egyelőre nincs igazán kedvem a Híd és az MKP „összefogásáról” érdemben megnyilatkozni, mert ugye a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk…

Matovičnak (is) mindegy, legyen az szex, vagy biznisz…!
Fotó: TASR

A gyengébbek kedvéért: akkor kell majd érdemben véleményezni a két párt együttműködését, ha kész a közös program és persze a választási listát is véglegesítik. Akad viszont néhány mondat arról, hogy mire jutottak a Híd és az MKP együttműködését megelőlegező közös nyilatkozat kapcsán az „érdeklődő“ politikusok, meg bizonyos „majdnem politikusok“.

Utóbbiakra, vagyis a „majdnem politikusokra“, talán nem is kell különösebben sok sódert vesztegetni. Jelen pillantban ugyanis, nem sokkal ér többet az ő véleményük, mint azoké, akik idült megnyilatkozási kényszerrel olyan szuverén módon osztanak észt a neten a nemzetközi helyzetről is, mintha szimpla faszállításról szaporítanák a szót. (Büdös perverz, aki itt nem az árufuvarozás intézményére gondol!). De ugyanígy tolnak überelhetetlen szentenciákat az erkölcs, a homeopátia, az okos főzőcske, általában az újszágszerkesztés, sőt a parkolás tudományáról stb. Konkrétan az Összefogás elnevezésű, bejegyzésre váró (politikai) mozgalom virtuális zászlaja alá terelt ifjakról van szó. Ők - ezt kapd ki! - fiatalságukkal „érvelve“ követelnek maguknak helyet a magyar nap alatt. Illetve a majdani parlamenti választási listán! Jól van, elvileg nincsen ezzel semmi baj.

Aki viszonylag fiatalon nem tud nagyokat álmodni Angelina Jolie-ról, az a faluja ringyójára is hiába gerjed...

De lássuk, mi a pálya a másik, szintén nagyon mérvadó véleményformálásra törekvő kategóriával. Az „érdeklődő“ politikusokkal. Vannak ők többen is. Magyarok, szlovákok egyaránt. A magyarokat ezúttal egyelőre mellőzném, mert bizonyisten nem akarom őket megbántani...

Ezért most csak Mgr. Igor Matovičot küldöm el a búsba. Véletlenül sem azért, mert szegény Bélát úgy árulózza, mint Csáky Hintás Pali, amikor belecsempészte őt a duraysta csipetcsapat az MKP pártelnöki székébe…

Igor Matovič árulózásában ugyanis egyáltalán nem maga az árulózás ténye a lényeg, hanem az, hogy miért csinálja. Csakis azért csinálja, mert ő is beszart, hogy jövőre esetleg a parlamenten kívül találja magát, illetve az egyszerű emberekre hajtó pártját.

Tudod, hogy miért? Talán mert hipp-hopp kevesebb lett az egyszerű, gondolkodni képtelen, esetleg rest, tehát buta ember? Szó sincs róla, nem lett kevesebb. Matovič azért van bajban, mert az a temérdek egyszerű ember, akiket politikai színrelépése idején még meg tudott venni a hatalmon levő riválisai végnélküli fikázásával, egyszerűen annyira megcsömörlött a se füle, se farka rizsájától, mint a magyar közszolgálati tévén csüngő egyszerű emberek a menetrendszerű migráncsokádástól… Egyrészt. Másrészt ahhoz a legegyszerűbb ember is fölérhet, hogy megítélje, mennyire kártékony ökör volt Matovič Sulík haverjával együtt, amikor magukat lábon a Radičová-kormánybeli szövetségeseiket meg hátba lőtték!

Ez van. De ha nincs, akkor tessék tényekkel, ne pedig törzsi magyar hókuszpókuszokkal cáfolni az állítást,..! Mindenesetre most már hónapok óta ezért tűnik úgy, igencsak necces az esélye, hogy a Matovič az egyszerű embereivel (OĽaNO) bejusson a parlamentbe.

Ezért aztán a legdörzsöltebb prostikat megszégyenítő rutinnal odatartotta előbb szegény Menyhártéknak…! Hátha meghatódik tőle a csallóközi magyar, oszt‘ becsempészi neki a mandátumot jelentő lompost.

Ha meg nem jön össze ez a vegyes szlovák-magyar politikai numera, akkor még mindig ott vannak neki a Hlina-féle KDH szemforgató keresztényei, avagy jobb híján a Richard Sulíktól kirugdalt szakadárok…

Szóval, hogy is dalolja a Siámi? Figyeld:

Aljas és ambiciózus
Neki aztán minden mindegy
Legyen az szex, vagy biznisz
Ő nem a Jézus, ő egy krőzus