„Matovičnál nagyobb gyilkosa a politikai és emberi kultúrának még nem volt“ – a pénzügyminiszter leváltását kérik Hegertől

2021. december 5. - 16:51 | Belföld

A parlamenten kívüli Hlas-SD felszólítja Eduard Heger miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal távolítsa el pozíciójából Igor Matovič pénzügyminisztert (mindketten OĽaNO). Erről a Hlas-SD szóvivője, Patrícia Medveď Macíková tájékoztatott. A miniszterelnök státuszára úgy reagált, hogy a változás kulcsa nem az asztalra ütés, hanem a tisztelet és az elszántság.

„Matovičnál nagyobb gyilkosa a politikai és emberi kultúrának még nem volt“ – a pénzügyminiszter leváltását kérik Hegertől
Igor Matovič (TASR)

Matúš Šutaj Eštok, független parlamenti képviselő szerint a Szlovákia függetlensége óta „Matovičnál nagyobb gyilkosa a politikai és emberi kultúrának“ még nem volt. Az ő számára a tiszteletet a nemzet feldarabolása, megtévesztése, megcsalása, a véleménye ellenzőinek gyalázása és saját választás előtti ígéreteinek lenézése – jelentette ki.

„Ezért kérem, Heger úr, építse fel a tisztelet kultúráját, és szabadítson meg bennünket a szlovák politika legnagyobb gonoszságától, amely az Igor Matovič nevet viseli”

– mondta Šutaj Eštok.

A párt meg van győződve arról, hogy Matovičnak nincs keresnivalója az egyik legfontosabb alkotmányos funkcióban. Matovič esetében ugyanarra a következtetésre kellene jutnia a koalíciónak, mint egy évvel ezelőtt, amikor megértette, hogy Matovič nem lehet miniszterelnök – értékelte Šutaj Eštok.

„Itt az ideje, hogy felismerjék, az államkincstárat nem őrizheti egy őrült, akinek nincs felelősségérzete“

– húzta alá.

TASR