A Matovičot kétszer orrba sózó Glücköt máris menesztették a pozíciójából

2023. szeptember 14. - 14:55 | Belföld

A Smer-SD képviselője, Richard Glück ököllel szólt közbe az OĽaNO elnöke, Igor Matovič és a korábbi smeres belügyminiszter, Robert Kaliňák szerdai csörtéjéhez.

A Matovičot kétszer orrba sózó Glücköt máris menesztették a pozíciójából
Facebook

Szerdán reggel Matovič megzavarta a Smer-SD migrációról tartott sajtótájékoztatóját, majd összetűzésbe keveredett Kaliňákkal, ami tettlegességig fajult: az OĽaNO elnöke mellbe rúgta Ficóék korábbi belügyminiszterét, a Kaliňák mellett feszítő Richard Glück pedig erre ököllel odasózott az OĽaNO-s exkormányfőnek.

Matovič azt hangoztatta, pontosan a Smer-SD készítette elő azt a törvénymódosítást, amely alapján igazolást adnak a migránsoknak, és most ezt a törvényt bírálja. Az incidensnek a városi rendőrség vetett véget, a történteket a rendőrök testkamerái is rögzítették, a felvételeket vizsgálják.

Ján Marosz, az OĽaNO képviselője időközben olyan információval állt elő, hogy az ököllel támadó Glücknek az incidens időpontjában semmi keresnivalója nem lett volna a Smer sajtótájékoztatóján, a kassai munkafelügyelet alkalmazottjaként ugyanis épp szolgálati úton kellett volna lennie.

A munkafelügyelet a Markíza érdeklődésére megerősítette, hogy Glück az alkalmazottjuk, az összetűzés napján azonban szabadságát töltötte.

A televízió információi szerint a munkafelügyelet később az etikai kódexre hivatkozva menesztette Glücköt.


(tvnoviny.sk)