MAX RUN: Fussunk együtt Zsoltért, aki nem futhat!

Október 8-án, immár másodjára kerül megszervezésre a MAX RUN elnevezésű jótékonysági futás, melynek teljes összege az idei évben egy izomsorvadással küzdő fiatal fiú részére lesz felajánlva.

Minden szülő rémálma, hogy a korábban mozgékony, életvidám gyermeke beteg lesz, esetleg kórházba kerül. Valójában csak az tudja igazán felfogni és átérezni az állapotot, aki saját maga is részese annak.

Zsolt kilenc éves koráig egy eleven, fociért rajongó kisfiú volt, a betegség bárminemű jele nélkül. Állapota ezután egy éven belül odáig súlyosbodott, hogy egyszeriben tolószékbe került. A 16 éves fiú és egyben a család életét is megkönnyítené egy speciális ágy és autó megvásárlása.

"A mozgás képességét akkor értékeljük a leginkább, amikor a hiányával küzdünk. Zsolt hozzátartozói minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a fiú hétköznapjait minél színesebbé tegyék. Az idei jótékonysági kezdeményezéssel mi úgyszintén szeretnénk előmozdítani az életkörülményeinek a szebbé tételét." – tette hozzá Ferenci Ildikó, a MAX bevásárlóközpont marketing menedzsere.

A nevezési díj (5,- Eur) helyszínen (MAX bevásárlóközpont előtti parkoló) történő befizetésével bárki hozzájárulhat a kezdeményezéshez, nem csupán a mozogni vágyó közönség.

A futás résztvevői gyakorlottságuknak megfelelően tudnak majd válogatni a 2,5, az 5 és a 10 km-es távok közül. A gyermekek emellett a 250 méteres távon mérettethetik meg magukat.

A regisztráció a rendezvény napján, október 8-án 9:00 órakor kezdődik, a gyermekek 9:30-kor, a felnőttek 10:00-kor indulnak majd.

A célba érkezőket frissítő várja. A gyermekeket pedig a szervezők a nap további részében is érdekes programokkal szórakoztatják, beleértve a tombolát is.

A tombolából a felnőttek sem maradnak ki, akik a MAX RUN támogatóinak felajánlásait vehetik majd át.

A helyszínen lesz Zsolt is, aki a rendezvény lezárultával családjával együtt veheti át az esemény alkalmával befolyt összeget.  

(PR-cikk)