Mazepin beperli a Forma-1-es Haas-csapatot

2022. június 21. - 19:13 | Sport

Nyikita Mazepin orosz Forma-1-es pilóta beperli korábbi csapatát, a Haast a ki nem fizetett bérek miatt.

Mazepin beperli a Forma-1-es Haas-csapatot
Nyikita Mazepin (Instagram)

Az amerikai tulajdonban álló csapat március 5-én, az idény első versenye előtt egy nappal jelentette be, hogy a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál. Ekkor erősítették meg azt is, hogy felmondják a szerződést főtámogatójukkal, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel, melynek Nyikita Mazepin édesapja a többségi tulajdonosa.

Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, a csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató emblémája, valamint az orosz nemzeti színek is.

A versenyző márciusban kijelentette, hogy elfogadja a nemzetközi szövetség (FIA) előírásait, amelyek az orosz pilóták szereplésére vonatkoznak, és folytatni kívánja a versenyzést. Kedden elárulta, hogy csak a Haas sajtóközleményéből értesült az eltávolításáról, és most bíróság elé állítja a csapatot.

"Amikor felbontották a szerződést, a Haasnak fizetéshátraléka volt velem szemben az idei szezonra, és ezt az összeget még mindig nem fizették ki, vagyis a szerződéses kötelezettségüket nem teljesítették" - mondta.

Mazepin helyére a dán Kevin Magnussen került a mostani idényre.

MTI

Címkék: Nyikita Mazepin, Forma1