Mbappé kedveli a münchenihez hasonló mérkőzéseket

2021. április 8. - 15:29 | Sport
Mbappé kedveli a münchenihez hasonló mérkőzéseket
-illusztráció- (Fotó: AP)

"Kimondottan kedvelem az ehhez hasonló mérkőzéseket, mert szeretek meghatározó játékos lenni"

- mondta a PSG 22 éves világbajnok támadója. Hozzátette, előfordul, hogy egy-egy meccsen nem tud gólt szerezni, és ez vélhetően a jövőben sem változik majd, de mindig úgy lép pályára, hogy kulcsszerepet akar vállalni.

Mbappé a társaival együtt gól nélkül maradt tavaly augusztusban a Bayernnel szemben 1-0-ra elbukott BL-döntőben, szerda este viszont kétszer is betalált a németek szintén világbajnok kapusának, Manuel Neuernek.

Mbappé a BL-szezonban nyolc fellépést követően nyolc találatnál jár, ezen belül tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban három meccsen hatszor volt eredményes. A nyolcaddöntőben a Barcelona ellen idegenben három, otthon egy gólt vállalt, előbbin a PSG 4-1-re nyert, utóbbin 1-1-es döntetlent ért el.

A támadó a klubszezonban 38 mérkőzést követően 32 gólnál jár már, de így is gyakran éri kritika, hogy olykor meg sem közelíti legjobb teljesítményét, és csak árnyéka önmagának. Mint a PSG legutóbbi bajnoki fellépésén, amikor szombaton 1-0-ra elbukták a győzelmével a tabella élére visszaugró Lille elleni hazai rangadót, vagy a válogatott márciusi három világbajnoki selejtező-mérkőzésén, amelyeken Mbappé ugyancsak gól nélkül maradt.

(MTI)