Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles

2021. március 6. - 15:12 | Sport

Kylian Mbappé, a franciák labdarúgója változatlanul szeretne játszani a tokiói olimpián, de hogy ott lehet-e, továbbra is kérdéses.

Mbappé olimpiai szereplése továbbra is kérdőjeles
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Legutóbb Noel Le Graet, a francia sportági szövetség (FFF) elnöke biztosította támogatásáról a Paris Saint-Germain támadóját, mondván, örömmel látná ötkarikás aranyérmesként a 22 éves futballistát, de maga is elismerte, hogy nehézségekbe ütközik Mbappé szerepeltetése az olimpiai együttesben.

A legfőbb akadály a világbajnok játékos klubja, mivel a PSG nem akarja elengedni a tokiói játékokra az amúgy is zsúfolt versenynaptár miatt. A párizsi alakulat a hazai bajnoki pontvadászat mellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, továbbá az olimpia előtt Mbappéra a felnőtt válogatott alapembereként kiemelt feladat vár az Európa-bajnokságon, ahol Franciaország Németországgal, a címvédő Portugáliával és Magyarországgal szerepel azonos csoportban.

Le Graet az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a francia szövetségen nem múlik Mbappé olimpiai részvétele, de érzékeltette annak nehézségét.

"A következő napokban beszélgetni fogunk vele erről, mi tisztelettel fogadjuk hozzáállását, hogy a nemzeti csapattal ott akar lenni Tokióban. Inspiráló az elszántsága, de hogy valóban futballozhat majd az olimpián is, számomra kicsit utópisztikusnak tűnik"

- mondta az elnök.

Mbappé a maga részéről egyértelműen nyilatkozott már korábban is:

"Megnyerni a Bajnokok Ligáját a PSG-vel, az első Európa-bajnokságomat Franciaországgal, aztán jöhetne a győzelem az olimpiai játékokon - ez a hármas célom"

- mondta.

(MTI)

Címkék: Kylian Mbappe