Medgyes Sinan az NB I budafoki újoncának mezében szeretne alapemberré válni

2020. július 4. - 12:27 | Sport

A dunaszerdahelyi születésű Medgyes Sinan (felvételünkön) személyében további csallóközi labdarúgó szerepel nyártól a magyar felsőházban.

Medgyes Sinan az NB I budafoki újoncának mezében szeretne alapemberré válni
Fotó: www.budafokimte.hu

A győri Fehér Miklós Futballakadémia neveltje, a Medgyes focidinasztia legifjabb tagja ugyanis július elején klubot váltott, az NB II-es Budaőrs együttesétől a felsőház újoncához, a Budafok csapatához igazolt.

„Sinan teljesítményét már hosszabb ideje figyeltük és azokban a játékelemekben, amelyeket mi fontosnak tartunk egy szélső védőnél, az elmúlt időszakban ő kimagasló mutatókat produkált. Hiszünk abban, hogy az NB I-ben is bizonyítani fogja képességeit. Folytatjuk a keret kialakítását olyan tehetséges játékosokkal, akik egyrészt beleillenek a játékrendszerünkbe, másrészt extrán motiváltak, mert korábban nem jutottak lehetőséghez”

– nyilatkozta a budafoki klub honlapjának Oláh Lóránt sportigazgató.

„A menedzseremtől tudom, hogy a budafokiak fél éve figyeltek, s egy hónappal ezelőtt már konkrét ajánlattal is előrukkoltak. Én igent mondtam a felkérésre, vonzónak találtam az NB I-ben való szereplés lehetőségét. Új állomáshelyemen szeretnám bizonyítani, hogy az élvonalban is képes vagyok megállni a helyem”

– nyilatkozta a Paraméternek a 27 esztendős ballábas futballista, aki Szlovákiában a szerediek, a vágsellyeiek és a nagyszombati Spartak-fakó mezét viselte.

Ami azt illeti, nem számít klasszikus újoncnak az NB I-ben, ugyanis 2015-ben, az ETO csapatának tagjaként debütált a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban.

„Ami a múltat illeti, egy mérkőzésről, tehát epizódszerepről beszélhetünk. Ezúttal viszont egyértelmű célom, hogy stabil NB I-es játékossá, alapemberré váljak a budafoki újonc mezében. Támadó szellemű játékos vagyok. A határozott védőjáték mellett, szélső védőként rendszeresen bekapcsolódok az offenzívába. Megfigyeltem, ebben a felfogásban játszik a BMTE is”

– fűzte tovább a gondolatsort a DAC egykori kiválóságának, a néhai id. Medgyes József tehetséges csemetéje, aki elmondása szerint rövid idő leforgása alatt megtapasztalta, hogy Budafokon családias közösségbe csöppent.

„Csupán néhány órája érkeztem, de első benyomásaim kedvezőek. Élvezem a gyakorlásokat. Jó a hangulat, a vezetők, a társak kedvesek, segítőkészek. Most rajtam a sor, hogy igazoljam a klubvezetés, a szakvezetés elvárásait”

– ecsetelte benyomásait, elképzelését Medgyes Sinan, az élvonalba 74 esztendő után visszajutott Budafoki MTE új szerzeménye.

Tegyük hozzá, korábban apai nagybátyja, Medgyes Péter, a Pécs és a Csepel futballistájaként szerepelt a magyar élvonalban.

(ái)