Medvecsalád sétált egy népszerű görögországi tó partján

2020. április 9. - 19:12 | Külföld

Medvecsalád sétált egy népszerű görögországi tó partján kihasználva a szokatlan nyugalmat a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására elrendelt kijárási tilalom nyomán.

Medvecsalád sétált egy népszerű görögországi tó partján
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az Ana görög hírügynökség szerint a nőstény és három bocsa szerda este sétálgatott a Görögország északnyugati részén lévő Kastoria-tó partján.

A tó északi partján lévő út általában hemzseg a turistáktól és Kastoria város lakosaitól. A terület este 8 és reggel 8 óra között le van zárva, nappal pedig az egész Görögországra érvényes korlátozások vonatkoznak rá.

A hatóságok azt próbálják kideríteni, hogy a medvecsalád a város közelében telepedett-e le, és hogy az élelemhiány vagy az emberek távolmaradása miatt merészkedtek a területre, hiszen egyébként csak a környező hegyekben észlelték őket.

A nőstény medve a hatóságok szerint négy éve él az egyik közeli hegyen. Hogy ne csábítsák be a városba, Kastoriában rendszeresen ürítik a szemeteskukákat. A város lakosságának korábban azt javasolták, ne sétáltassák háziállataikat a tóparton.

MTI