Medvei közönségtalálkozó Gubík Ágnessel

2019. november 10. - 20:05 | Régió

November 8-án, pénteken este a Dunaszerdahelyi járásbeli Medvén az idén újraalakult Csemadok helyi szervezete vendégül látta Gubík Ágnes szlovákiai magyar színésznőt, aki medvei gyökerekkel is rendelkezik. A rendezvényre a helyi kultúrházban nagy érdeklődés mellett került sor.

Medvei közönségtalálkozó Gubík Ágnessel
A helyi Csemadok felvétele - Továbbiakért kattints!

Az estét Szabó Adrianna tanárnő felkészítésével a Janiga József Művészeti Alapiskola énekes lányai, Sugi, Zsóka és Dorina nyitották meg. Kellemes dallamok hangzottak el. Ezt követte a kötetlen beszélgetés Gubík Ágnes színésznővel, aki örömmel fogadta el a helyiek meghívását. Együtt felelevenítették a medvei gyerekkori emlékeket, a vidám szánkózást a Duna töltésén, az ízletes sörben sült dunai halat és a nagypapa, Imre bácsi élethű meséit, melyek nagy szerepet játszottak abban, hogy a színészi pályát válassza. Ma is előszeretettel merít a régi emlékekből, mint például a disznóvágás, a mama kelt tésztái, kalácsai vagy a híres medvei búcsúi bálok.

A közönség soraiban helyet foglaló fiatal lányok csodálattal hallgatták Ági szavait, többen is színészi pályáról álmodnak. Sok-sok tanáccsal látta el őket a művésznő, és biztatott mindenkit, hogy merjenek nagyot álmodni, soha ne adják fel. A résztvevők kérdésire kedvesen, közvetlenül, mosolyogva válaszolt.

Végezetül egy közösen elszavalt verssel zárták az estét.

Az est sikerén felbuzdulva a helyi szervezők további rendezvényeket terveznek.

Morva Virgínia, a medvei Csemadok helyi szervezetének vezetőségi tagja