A medveiek bebizonyították, hogy jó ötlet összekapcsolni a falunapot és búcsút

2019. július 29. - 14:17 | Régió

Július utolsó hétvégéjén tartották Medvén a sportnappal és búcsúval egybekötött falunapot.

A medveiek bebizonyították, hogy jó ötlet összekapcsolni a falunapot és búcsút
Fotók: Mátis Rudolf

Szombaton a falunapi programok zajlottak, vasárnap pedig a templombúcsú. A szervezők sok színes programmal várták az érdeklődőket ezen a két napon, és arra is törekedtek arra, hogy a helyi tehetségek is minél több teret kapjanak.

Szombaton röviddel déli 12 óra után kezdetét vette a Bajcsy Tivadar-emlékkupa. A tornán négy csapat vett részt: Izsap B, a medvei idegenrendészet, valamint Vásárút és Medve csapata. Az első helyet a medvei csapat szerezte meg a helyi futballszurkolók nagy örömére.

Délután fellépett a Black Diamond tánccsoport medvei tagokkal kiegészülve, majd őket követték a szintén medvei Jáně Bianka és Viktória, valamint Kulacs Evelin és Bartalos Kristóf néptánc előadásai, amelyek közt a szintén falubeli Morva Dorina énekelt az érdeklődő közönségnek.

Este fél héttől Kulacs László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, átadták a futballdíjakat, majd jutalomban részesültek a tiszta egyes tanulók és a friss diplomások is. A rövid köszöntő után Illés Gabriella és Kőszegi-Németh József operettduettjei következtek, majd Valaskó Ferenc énekelt. A jó hangulatot később Kabai Alex biztosította. Az időjárás idén közbeszólt, így az utcabálnak idő előtt vége lett, de így is kiváló hangulatban zajlott a rendezvény.

Vasárnap délelőtt szentmisére került sor a helyi templomban, majd megkoszorúzták az első és második világháború áldozatainak emlékművét. A koszorúzáson verset mondott Morva Dorina, Rojkovics Júlia és Orosz Vivien. A zongorakíséretet Mátis András biztosította. Délután öt órától a helyi futballcsapat Bogyával játszott barátságos mérkőzést. És természetesen a gyerekekről sem feledkeztek meg: jókedvükről több program és attrakció gondoskodott.


(Mátis Rudolf)

Címkék: Medve, falunap