Még el sem készült teljesen, de már lehet regisztrálni Pozsony új kórházába

2022. február 2. - 15:37 | Régió

A Pozsony Lamač városrészében található Bory kórház szerdától elindította a páciensek előzetes regisztrációját, amit online módon a kórház weboldalán lehet megtenni – számolt be róla Jana Fedáková, a ProCare és a Svet zdravia kommunikációs munkatársa.

Még el sem készült teljesen, de már lehet regisztrálni Pozsony új kórházába
Illusztráció (Fotó: TASR)

A Bory kórház 70 százalékra készült el, a tervek szerint 2023 márciusában nyitják meg. „Abban a pillanatban, ahogy engedélyt kapunk a működésre, és egészségügyi ellátás szolgáltatójává válunk, körülbelül egy hónappal a nyitás előtt újfent megszólítjuk az előzetesen regisztrált pácienseket, hogy pótolják az adatokat az egészségügyi állapotukat illetően. Ezt követően lefoglalhatják az első időpontokat a kivizsgálásokra” – mondta Peter Hill, a kórház orvosigazgatója.

Hozzátette, hogy a tervek szerint a kórházban évi 35 ezer kórházi kezelést és 350 ezer ambulens vizsgálatot végeznek majd el. Az intézmény kilenc hónapra szétbontott etapok szerint áll működésbe, kezdve a kevés erőfeszítést igénylő tevékenységektől, egészen a komplexekig.

Elsőként a sugárdiagnosztikai részt nyitják meg, majd ezt követi az egynapos sebészet. A nőgyógyászati és a szülészeti osztály megnyitását 2023 májusára tervezik.


TASR/para