Még jobb futballra van kilátás, mert nem eldugott, sötét hátsó szobákban hozza a FIFA a döntéseket

2020. június 6. - 16:59 | Sport

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány után hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

Még jobb futballra van kilátás, mert nem eldugott, sötét hátsó szobákban hozza a FIFA a döntéseket
Facebook

"A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan, viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba" - fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián.

Infantino hozzátette, a továbbiakban is "fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan" folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken. "Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra" - jelentette ki a FIFA elnöke.

Infantino arról is beszélt, a nemzeti sportági szövetségekkel folytatott online párbeszédek sorának az a legfőbb célja, hogy "kialakítsunk egy még jobb futballt a jövőben."

A FIFA-elnök olyan, a koronavírus-járvány ideje alatt ismét felerősödő kérdésekben akar végleges megoldásokat találni, mint a bérkorlátozások, a pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok, vagy a játékosok terheltsége, és a versenykiírások formátuma. "Ma már nem eldugott, sötét kis hátsó szobákban hozunk kiscsoportos döntéseket. Ezek az idők határozottan lejártak!" - hangsúlyozta Infantino.

MTI

Címkék: Gianni Infantino, FIFA