Még kevesebb káros anyag a nikotinmentes e-cigivel

2021. november 17. - 10:15

Az elektromos cigaretták megjelenése új dimenzióba helyezte a dohányzás élményét. Amellett, hogy a dohányos számára is kevésbé káros élvezetet jelent, a környezetét sem teszi ki a passzív dohányzás veszélyeinek.

Az ElfBarVape csapata segít eloszlatni a kételyeket az elektromos cigarettákkal kapcsolatban.

Még kevesebb káros anyag a nikotinmentes e-cigivel

Hogyan működik az elektromos cigaretta?

A köznyelvben gyakran használjuk minden füstmentes technológiára az elektromos cigi kifejezést. A fejlesztésekkel azt szerették volna elérni, hogy a hagyományos cigaretta égése közben felszabaduló káros anyagokat csökkentsék, amit két külön eljárással meg is tudtak valósítani.

A hevítéses technológia lényege, hogy a dohányterméket maximum 350°C-ra hevíti fel egy készülék, szemben a rendes cigaretta 850°C-os hőmérsékletével. Ennek azért van jelentősége, mert a hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban nő az égés közben keletkező ártalmas anyagok mennyisége.

Mivel a hevítés elvén alapuló technológia nem teszi lehetővé az égést, ezáltal a káros anyag mennyisége is csökken.

Egy hagyományos cigaretta elszívása több mint 4000 káros anyagot szabadít fel.

E-liquid

Az elektromos cigaretták nem dohányterméket hevítenek, hanem egy speciális folyadékot, az úgynevezett e-liquidet.

Ez a folyadék alapvetően két fő összetevőt tartalmaz: növényi glicerint és propilén glikolt. Az egyik gondoskodik a gazdag ízvilágról, a másik a felszabaduló gőz mennyiségéről. Ezeket különböző arányban keverhetik, attól függően, hogy mi a cél: intenzív íz vagy a dohányzás füstjének imitálása.

A folyadék ezenkívül változó mennyiségű nikotint is tartalmazhat, ez külön fel van tüntetve.

Viszont kapható teljesen nikotinmentes kivitel, ami nagy előny azoknak, akik a fizikai függőség határait már maguk mögött tudják, de mentálisan még nem tudják a berögzült szokásokat, mozdulatokat hátrahagyni.

Az ElfBarVape elektromos cigi kínálatában többféle kiszerelésű, ízvilágú és akár nikotinmentes verzió is kapható, ha szeretnéd a dohányzást a káros mellékhatásokat minimálisra csökkentve élvezni.

Tölthető vagy eldobható

Az elektromos cigaretták közül vannak olyan típusok, amiknek az akkumulátorát állandóan fel lehet tölteni, vagy ha nagyon erősen csökken a teljesítménye, akkor ki lehet cserélni.

Az új generációs elektromos cigarettákkal megjelentek az eldobható szériák, amik amellett, hogy kicsik, kompaktok és bárhol elférnek, kiürülés után az elektronikai hulladékok közé eldobhatók.

Azoknak, akik csak egy-egy baráti összejövetel alkalmával gyújtanak rá, vagy a teljes leszokás küszöbén állnak, ideális megoldás lehet.

Az eldobható cigaretták esetében nem csak azt tüntetik fel, hogy milyen ízű a termék, hanem hogy tartalmaz-e hozzáadott nikotint a folyadék, valamint azt is, hogy hány slukkra elegendő folyadékot tartalmaz.

Egy hagyományos doboz cigarettának nagyjából 200 slukkos e-liquid mennyiség felel meg.

Kiürülését a hegynél megjelenő villogás jelzi.

(PR-cikk)