Még mindig Karel Gott a csehek csalogánya

2016. november 27. - 15:26 | Kultúra

A betegeskedő Karel Gott 41. alkalommal is elnyerte a férfiak kategóriájában a legjelentősebb cseh könnyűzenei közönségdíjat, a Cseh (korábban: Arany) Csalogányt, amelyet 51. alkalommal ítéltek oda. 

A 77 éves szupersztár helyett Charlotte nevű tízéves kislánya vette át a díjat szombat este, mivel Gott hátgerincbántalmak miatt kórházban tartózkodik.

Az énekes legújabb száma - az első, amelyet nyirokcsomórákból való kigyógyulása óta énekelt fel - csaknem 37 ezer szavazatot kapott sms-ben, és ezzel a gála abszolút győztese is egyben. Gott elsőként 1963-ban nyerte el az akkor még Arany Csalogánynak nevezett díjat.

A kis Charlotte Ella Gottová 40 csalogánnyal díszített ruhát viselt a gálán, utalva arra, hogy apja kereken negyvenszer nyerte el eddig a nézői szavazatok alapján évente kiosztott könnyűzenei elismerést.

A cseh könnyűzene Európa-szerte népszerű művészénél tavaly ősszel állapítottak meg nyirokcsomórákot, amely miatt novembertől márciusig kemoterápiás kezelést kapott. Az énekes tavasszal gyógyultnak nyilvánította magát, októberben pedig visszatért a koncertezéshez.

A női énekesek kategóriájában az idén is Lucie Bílá vitte el a pálmát, immár 19. alkalommal. A zenekarok mezőnyében a Kabát együttes végzett az első helyen, amely már 11 éve a legnépszerűbb együttese Csehországnak a rádiós közönségszavazás alapján.


MTI/para