„Még mindig nem döglöttetek meg? Mocskos cigányok!” – kiabálta a dunaszerdahelyi férfi, majd maró folyadékkal öntötte arcon a nőt

2023. július 30. - 19:14 | Régió

Az incidensnek előzménye is volt. Hétfőn (július 24.) a dunaszerdahelyi Bertók Mónika gyermekeivel, barátnőivel, illetve az ő gyerekeikkel a Kukučín utcán találkoztak. Mint azt Mónika a Paraméternek elmondta, többször találkoznak ezen a helyen: a gyerekek játszanak, ők pedig beszélgetnek. Ez úgy tűnik egy környékbeli férfinek igencsak nem tetszik – ezzel kapcsolatos érzéseit keményen ki is mutatta.

„Még mindig nem döglöttetek meg? Mocskos cigányok!” – kiabálta a dunaszerdahelyi férfi, majd maró folyadékkal öntötte arcon a nőt
Az érintett helyszín

Egyelőre nem tudni pontosan mivel – feltételezhetően erős permettel, vagy savval – lefújta azt a területet, ahol Mónikáék üldögélni szoktak. Hétfőn, amikor szokásos találkozójukra mentek oda, meglepetés érte őket. Mindannyian, akik leültek a földre, csúnya sebekkel mentek haza. Tíz felnőttről és három kisgyermekről van szó: egy kétéves kislány ráadásul nemcsak sebeket szerzett, de még aznap este be is lázasodott.

„Mindannyian, akik a földön ültünk, éreztük, hogy fáj és viszket a lábunk hátsó része és a fenekünk. Hazamentünk lezuhanyozni, de ekkor már késő volt, ugyanis addigra tele voltunk kiütésszerű sebekkel. Még hétfő este el is mentünk a sürgősségire” – mondta el Mónika, hozzátéve, hogy antibiotikumot és különféle krémeket kaptak a sebekre, valamint elküldték őket bőrorvoshoz. Szavai szerint ezek egyelőre nem bizonyulnak hatásosnak, a hétvégére sem enyhültek a tüneteik.

Csütörtökön (július 27.) történt, hogy amikor Bertók Mónika egyik barátnője, aki hétfőn szintén velük volt, meglátta, ahogyan egy férfi valamilyen szerrel permetezi ugyanazt a területet. „A barátnőm ráordított, hogy mégis mit csinál, erre a férfi odafordult és azt kiabálta: Még mindig nem dögöltetek meg? Mocskos cigányok! Annyian vagytok, mint a hangyák! Nem lehet eljönni erre, olyan büdös cigány szag van. Aztán az arcára öntötte a nála lévő szert” – nyilatkozta Bertók Mónika.

Információink szerint a leöntött nőnek az arca, a nyaka, a füle és a mellkasa is megsérült, orvosi ellátásra szorult.

Bertók Mónika elmondása szerint feljelentést tettek a férfi ellen a rendőrségen. A kihallgatáson már túl vannak, ám a férfit továbbra is szabadon látják.

A helyszínt a tűzoltók megtisztították és jelenleg is szalaggal van elkerítve.

(parameter)