Megafonnal balhézott néhány suttyó Matovič otthona közelében!

2020. április 26. - 10:47 | Régió

A nagyszombati Čajkovský utcában, ahol Igor Matovič miniszterelnök bejegyzett lakhelye is van, 5 személy egy megafonnal járta az utcát szombaton. Matovič egyébként nem tartózkodott otthon.

Az emberekre kiabáltak a megafonnal, mire kihívták rájuk a városi rendőröket. Ők figyelmeztették a balhézókat, hogy tilos a gyülekezés, de nem találtak értő fülekre, ezért erősítést hívtak - tájékoztatott Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő.

Az állami kollégák aztán bevitték mindet, miután nem voltak hajlandóak abbahagyni a ténykedésüket, sem igazolni magukat. Kényszerítő eszközök alkalmazására volt szükség, ugyanis dulakodni kezdtek a biztos urakkal. Kredatusová közölte ezt is, hogy a rendőrségen sem hagyták abba, ott is tovább ordibáltak és szidalmazták a rendőröket.

Öten egyébként öt különböző városból valók, és egyik sem nagyszombati. Egy privigyei, egy trencséni, egy rimaszombati, egy liptószentmiklósi és egy senicai volt köztük. Mindegyikük ellen szabálysértési eljárás indult a polgári együttélés szabályainak megsértése miatt, emellett a polgári védelem is eljárást kezdeményez ellenük a gyülekezési tilalom megsértése miatt, amiért 1659 euróra büntethetik őket.

(TASR)