Megállapították Dankóról, hogy tolvaj, de ő elvan, mint a befőtt...!

Megállapították Dankóról, hogy tolvaj, de ő elvan, mint a befőtt...!
-illusztráció- (Fotó: TASR/Martin Baumann)

Hangsúlyozta, hogy az egész szövegben egyszer sem szerepel a „plágium” szó. Danko megköszönte a bizottságnak, hogy nem tendenciózus (elfogult) az ítélet.

„Értékelem, hogy a bizottság megállapította: a kisdoktori munkámmal kapcsolatos eljárás az akkor érvényes előírásokkal összhangban zajlott le, és hogy nem került sor semmilyen törvénysértésre. Az egész szövegben egyszer sem szerepel a plágium szó, melyet az ellenfeleim annyira szerettek volna látni. Nyilvánosan megköszönöm a bizottságnak és az UMB szenátusának, hogy nem engedtek a média és a politikusok nyomásának, és nem adtak ki ellenem tendenciózus ítéletet”

– jelentette ki Danko a pénteki sajtótájékoztatóján. 

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem Akadémiai Szenátusának különleges bizottsága, amelyet az egyetemen készült kisdoktori munkák plágiumgyanújának kivizsgálására hoztak létre, a szenátus pénteki ülésén megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka „tartalmaz olyan részeket, amelyeket a forrásmunkákhoz képest bizonyos mértékig átalakítottak, a munkák nagy része azonban nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen a tagolás, a fejezetek és alfejezetek is egyeznek.”

TASR