Megdöbbentő: Botokkal vezetett az amputált lábú sofőr

2023. május 12. - 09:51 | Külföld

Egy mozgásában erősen korlátozott 47 éves szabadszállási férfi akadt fenn a fokozott ellenőrzésen az M6-os autópálya Tolna vármegyei szakaszán.

Megdöbbentő: Botokkal vezetett az amputált lábú sofőr
Kép forrása: police.hu

A rendőrök saját bevallásuk szerint maguk is meglepődtek, amikor május 9-én, egy közúti ellenőrzés alkalmával az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében egy autót állítottak meg. A kocsi azért volt feltűnő a járőröknek, mert minden irányból le volt sötétítve. De ez, mint kiderült a legapróbb szabálytalanság volt. A sofőr és a kocsi ellenőrzésekor számos megdöbbentő dolgot láttak az egyenruhások.

Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai. Ennek ellenére, egy megfelelően kialakított autót vezethetett volna, ámde ő úgy döntött, másképpen oldja meg a dolgot.

A sofőr két, a fék- és gázpedálra drótozott fadarabbal működtette a pedálokat. Mikor a vezetői engedélyét elkérték, akkor elmondta, hogy soha nem volt jogosítványa, sőt jelenleg is eltiltás hatálya alatt vezet.

Az adatok ellenőrzésekor kiderült az is, hogy a jogerős vezetéstől eltiltás mellett felfüggesztett börtönbüntetése is van ugyanezen bűncselekmény elkövetése miatt.

A rendőrök a férfit a Paksi Rendőrkapitányságra vitték, büntetőeljárást indítanak ellene.

(police.hu)