Megdöbbentő, miket kiabáltak osztálytársai a 15 éves fiúnak, mielőtt leugrott az iskola tetejéről

2023. november 23. - 09:59 | Régió

Zaklatás áldozata volt az a 15 éves fiú, aki hétfőn leugrott egy alapiskola tetejéről a tőketerebesi járásbeli Parchovany községben. Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a tragédiáról.

Megdöbbentő, miket kiabáltak osztálytársai a 15 éves fiúnak, mielőtt leugrott az iskola tetejéről
Illusztráció (Fotó: TASR)

A 15 éves fiú a tanítási órák közti szünetben ment fel az alapiskola tetőrészére. A tragédia előtt Roman édesanyja is a helyszínre jött, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. Próbált a lelkére beszélni, hogy keresnek neki másik iskolát, és sajnálja, hogy ezt nem tették meg már korábban. Az anya szerint a fiú egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta karjait és leugrott. Pontosan anyja mellett zuhant a földre. A gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ott viszont végül elhunyt.

Roman édesapja a Nový Časnak azt mondta, fia zaklatás áldozata volt, emiatt pedig feljelentést tett a rendőrségen, és követeli az igazgatónő menesztését.

A férfi állítása szerint fiát lányok zaklatták az iskolában, és ezt igazolja az a videofelvétel is, amit osztálytársai készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. Ezen látni, ahogy a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek pedig olyanokat kiabáltak neki, hogy „Roman, gyere le, te f*sz!”, vagy „Roman, ugorj!”. A felvétel a Nový Čas riportjában tekinthető meg.

Édesanyja képtelen megérteni, hogyan kiabálhatta az egyik lány azt Romannak, hogy ugorjon le. „Most szépen mutassák meg magukat, álljanak elénk és mondják meg, hogy ők voltak, akik azt kiabálták, hogy ugorj. Mi sejtjük, hogy ki lehetett az” – közölték a szülők, akik azért egyeztek bele a felvétel nyilvánosságra hozásába, hogy mindenki láthassa, mi történt az iskolában, illetve, hogy ezzel megelőzzenek hasonló tragédiát.


(Čas.sk)