Megduplázta forgalmát a járványidőszakban a dunaszerdahelyi Schindler

2021. december 8. - 13:15 | Régió

A svájci Schindler lift-és mozgólépcsőgyártó dunaszerdahelyi leányvállalata az eddigi legjobb eredményét éppen a koronavírus-válság idején érte el – írja a Denník E.

Megduplázta forgalmát a járványidőszakban a dunaszerdahelyi Schindler
Fotó: Schindler/DenníkN

Tavaly a Schindler több mint 80 százalékkal, 181 millió euróra növelte a forgalmát. Emellett pedig a vállalat új rekordnyereséget is elért, csaknem tizenhárom millió euró értékben.

A lap azt írja, a cég tavaly száz, idén pedig további 70 új alkalmazottal bővült, a jövő évnek pedig közel félezer emberrel vágnak neki, ezáltal a város legnagyobb vállalata lett. A munkahelyek számát tekintve tehát már megelőzi az az osztrák széfgyártó Wertheim 400 főt alkalmazó gyárát, valamint a pékárut gyártó Minitet, amelynek megközelítőleg háromszáz alkalmazottja van.

A Schindler indulásakor kizárólag felvonókabinokat gyártottak, tavalyelőtt azonban aknakomponensek gyártásába kezdtek az anyavállalat részére, tavaly pedig a biztonsági elemek gyártása is elindult.

A cég világszerte profitál az urbanizáció, a magas épületek, toronyházak építése által. A kilátásaik pedig a jövőre nézve sem rosszak: jelenleg a világ népességének 55 százaléka él városban, 2050-re pedig a legfrissebb tanulmányok szerint ez az arány várhatóan eléri majd a 75 százalékot.


(DenníkE)