Megemelik az Ifjú Szivek költségvetését

Az Ifjú Szivek Táncszínház költségvetése 2018-ban közel 50%-kal megnövekedik. A táncszínház, amelyet Közép-Európa egyik legjobb táncszínházának tartanak, emellett felújíthatja pozsonyi színházépületének tetőszerkezetét egy egyszeri, 200 ezer eurós költségvetési támogatásból, amelyet idén a kulturális minisztérium ítélt oda.

Megemelik az Ifjú Szivek költségvetését

“Évek óta problémát jelent a rossz állapotban lévő épületünk, apránként tudjuk csak javítani. Két évvel ezelőtt saját forrásból a pincét hoztuk rendbe, a tető a következő lépés, de ahhoz nagyon sok pénz kell, amit nagy örömünkre az idén, a kulturális minisztériumhoz való átsorolásunk után, meg is kapunk” - mondta Varsányi László, igazgató.

Az állami intézmény költségvetése évek óta nem változott, sőt az előző kormány ideje alatt 50 ezer euróval csökkentette a kormányhivatal. A táncszínház ennek ellenére a Dusan Hegli  Companyval együtt hatalmas sikereket ért el mind itthon, mind nemzetközileg. Szlovákiából elsőként jutottak ki Európa legnagyobb színházi fesztiváljára a Festival Off d’Avignonra, ahol idén Hégli Dusan, művészeti igazgató és koreográfus elnyerte a Prix Tournesol díjat.

“Az, hogy a működési költségeket tekintve közel 50%-kal megemeli a kulturális tárca a költségvetésünket, hatalmas segítség, és egyben a munkánk elismerése is” - nyilatkozta a művészeti igazgató.

Az Ifjú Szivek Táncszínház 2017 január 1-től a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumához, annak is a kulturális örökségért felelős főosztályához tartozik. A táncszínház a harmincadik alárendelt intézménye a kulturális tárcának.

(forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.