Megérkezett az eperjesi szociális otthonban elvégzett, több mint 200 koronavírus-teszt eredménye

2020. július 11. - 16:19 | Régió

Koronavírus-tesztet végeztek az eperjesi szociális otthon lakóin és alkalmazottain, összesen 217 személyen.

Megérkezett az eperjesi szociális otthonban elvégzett, több mint 200 koronavírus-teszt eredménye
Illusztrációs felvétel (TASR)

Terézia Sisáková, a Volgográd utcában lévő intézmény megbízott igazgatója elmondta, szombat délután kapták az információt, miszerint az összes elvégzett teszt negatív lett.

A CSS Vita Vitalis szociális otthon dolgozói és lakói múlt hét óta voltak karanténban, ugyanis az egyik ott tevékenykedő orvos és nővér pozitív tesztet produkált. Július 8-án, szerdán 175 embert helyeztek karanténba közvetlenül a létesítményben, köztük 63 alkalmazottat és 112 lakót. További 44 dolgozó otthoni karanténba vonult. Ketten közülük nem tartózkodtak otthon a teszt elvégzésekor, azonban a létesítmény vezetősége őket is felszólította a teszt elvégzésére.

Sisáková szerint július 17-én ismételten mindenkin elvégzik a tesztet, addig karanténban kell maradniuk. „A hangulat továbbra is nyugodt az intézményben. A kliensek és az alkalmazottak egészségügyi állapotára egyaránt odafigyelünk. Továbbra sem engedélyezett a kültéri séta, nem fogadhatnak a kliensek látogatókat, fokozott fertőtlenítés folyik és ügyelünk rá, hogy mindenkinek legyen megfelelő védőfelszerelése” – tette hozzá.

(čas.sk)