Megérkezett a Nagyszombat megyei hivatal és a McDonald's dolgozói koronavírus-tesztjének eredménye

2020. augusztus 27. - 17:18 | Régió

A Nagyszombat megyei hivatal több dolgozóját, valamint a nagyszombati McDonald's gyorséttermek több alkalmazottját is letesztelték az új típusú koronavírusra, miután múlt héten a kollégáik szervezetében kimutatták a kórokozót. Az újabb tesztek negatív eredménnyel zárultak. Erről a megyei hivatal és a gyorsétteremlánc képviselői tájékoztattak csütörtökön.

Megérkezett a Nagyszombat megyei hivatal és a McDonald's dolgozói koronavírus-tesztjének eredménye
Illusztrációs felvétel (TASR)

A pozitív esetek egy családi ünnepséggel vannak összefüggésben. A megyei hivatal 25 olyan alkalmazottját tesztelték le, akik kapcsolatba kerültek egy igazoltan fertőzött munkatársukkal. A megismételt tesztek eredménye is negatív lett.

„A hivatal épületében korlátozzuk az ügyfélfogadást. Járványellenes óvintézkedéseket léptettünk érvénybe, munkakezdés előtt például megmérjük az alkalmazottak lázát”

– közölte Jozef Viskupič nagyszombati megyefőnök.

Megelőző jelleggel a McDonald's 47 alkalmazottját helyezték karantén alá, mindegyikük tesztje negatív lett.

A két nagyszombati gyorséttermet azután nyitották meg újra, hogy átfogó fertőtlenítést hajtottak végre a közegészségügyi hivatal munkatársainak felügyelete mellett. Az éttermeket augusztus végén ismét bezárják, ezúttal a betervezett felújítási munkálatok miatt,

közölte Anton Novotný üzembentartó.

TASR