Megérkezett Szlovákiába 2,5 millió védőmaszk, úton van 50 ezer megbízható teszt (FOTÓK)

2020. március 24. - 14:45 | Belföld

Kedden megérkezett egy szállítmány az országba, amely 2,5 millió darab egyszeri használatos védőmaszkot, 50 ezer darab megbízható tesztet, 20 ezer védőruházatot és 25 ezer védőszemüveget tartalmaz.

Megérkezett Szlovákiába 2,5 millió védőmaszk, úton van 50 ezer megbízható teszt (FOTÓK)
Fotók: Belügyminisztérium (További fotókért kattints a képre!)

A szállítmány egy részét az ország ingyen kapta magánkézben lévő vállalatoktól – közölte Petar Lazarov belügyminisztériumi szóvivő.

Az egészségügyi felszereléseket szállító, Kínából induló repülőgép kedden kora reggel landolt a prágai repülőtéren. A cseh-szlovák együttműködésnek köszönhetően a szállítmány egy része Szlovákiába érkezett. A belügyi tárca által vásárolt kétmillió darab egyszer használatos védőmaszkot a Slovenská Ľupča-i központi raktárban helyezik el, innen szállítják tovább oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Kedden érkezik a J&T és az Energetický a průmyslový holding (EPH) nagyvállalatok adománya is: további félmillió védőmaszk, 50 ezer teszt, 20 ezer védőöltözet és 25 ezer védőszemüveg. A közeljövőben orvosi maszkok is érkezhetnek. A két vállalat összesen nyolcmillió eurót különített el Szlovákia és Csehország megsegítésére az új típusú koronavírus ellen folytatott küzdelemben.


(TASR