Megerőszakoltak egy nőt Pozsonyban - az elkövető már rács mögött van

2022. augusztus 5. - 15:23 | Régió

Megerőszakoltak egy fiatal nőt Pozsonyban, a férfi ellen már vádat emeltek.

A 25 éves pozsonyi Marc K. ellen a rendőrség szexuális erőszak bűntettével összefüggésben elkövetett megerőszakolás bűntette miatt emelt vádat. Ha bűnösnek találják, öttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Az eset hétfőn (augusztus 1-én) történt. Erről a rendőrség számolt be a közösségi oldalon.

Az eddigi bizonyítékok szerint a vádlott találkozót beszélt meg egy 19 éves nővel, miután az egyik közösségi oldalon felvették egymással a kapcsolatot. Elmentek sétálni. Ennek során egy erdei úton, a Kopčianska utca közelében a férfi zaklatni kezdte a nőt, és a földre döntötte. Ott közösülésre és egyéb dolgokra kényszerítette őt. A nő a bűncselekmény elkövetése után elfutott a helyszínről, melynek következtében több sérülést szenvedett.

A rendőrök csütörtökön (augusztus 4-én) elfogták a férfit, és korlátozták személy szabadságában. Ezen ógyből kifolyólag a rendőrség emlékeztet néhány megelőző tanácsra a közösségi oldalakon keresztüli biztonságos kommunikációval kapcsolatban. Az embereknek kerülniük kell az online kommunikációt ismeretlen személlyel, és meg kell őrizniük a magánéletükre vonatkozó információkat. Ha kényelmetlenül érzik magukat kommunikáció közben, hagyják abba, és ne reagáljanak tovább. Webkamerán keresztül csak olyan személyekkel ajánlott kommunikálni, akiket ismerünk és megbízunk bennük. A fürdőruhás vagy fehérneműs fényképeket nem szabad közzétenni vagy elküldeni a másik félnek. Ezenkívül a rendőrség nem javasolja, hogy egyedül menjenek el személyes találkozóra olyan személlyel, akit csak az internetről ismernek.

TASR/para