Megfelezte a Chelsea büntetését a CAS, januárban már igazolhat a klub

2019. december 6. - 16:32 | Sport

A Bajnokok Ligájában érdekelt, Európa-liga-győztes Chelsea már januárban igazolhat új játékosokat, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken közölte: megfelezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által kiszabott büntetést.

A FIFA februárban azért büntette meg az angol egyesületet, mert az 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A két átigazolási időszakra (idén nyárra és a jövő januárra) vonatkozó eltiltás mellett a klubot 600 ezer svájci frank megfizetésére is kötelezték.

A Chelsea szinte rögtön fellebbezett, ám a FIFA fellebbviteli bizottsága márciusban elutasította a beadványt, majd az együttes áprilisban benyújtott újabb kérelmére annyit enyhített eredeti ítéletén, hogy a tiltás idejére engedélyezte a klubnak ifjúsági futballisták regisztrálását.

Az egyesület júniusban fordult a CAS-hoz, amely most hozott döntést az ügyben, megfelezve a büntetést és a bírság összegét is. Az átigazolásból való kizárást a Chelsea - amely jelenleg a negyedik a Premier League-ben - nyáron már letöltötte.

A CAS indoklása szerint csak a FIFA által listázott esetek mintegy harmadában történt súlyos szabálysértés.


MTI

Címkék: Chelsea, FIFA, CAS