Megfenyegethette valaki a Kuciak-gyilkosság kapcsán az idősebbik Bödört

A Joj TV információi szerint megfélemlíthette valaki Miroslav Bödört, a Bonul nevű őrző-védő cég tulajdonosát.

Megfenyegethette valaki a Kuciak-gyilkosság kapcsán az idősebbik Bödört
Miroslav Bödör - Fotó: Hospodárske noviny

A televízió információi szerint fenyegető sms-t kapott, melynek tartalma a Kuciak-gyilkosságra utal. Az ügyben feljelentést tettek a nyitrai NAKA-nál, a rendőrség azonban nem nyilatkozik az ügyről.

A Bonul vállalat jelentős megbízásokat kapott az államtól, Smer közeli cégnek tekinthető, Robert Fico az egyik céges rendezvényen még beszédet is mondott. Miroslav Bödör a cég tulajdonosa, ám a múltban a Hospodárske noviny-nak úgy nyilatkozott róla, hogy azt már nem ő, hanem fia, Norbert Bödör vezeti.

Norbert Bödör neve felmerült Marian Kočner ügyei kapcsán, mint aki számos információt szerezhetett meg neki a rendőrség berkeiből. Peter Tóth korábbi újságíró, aki Kočnernek dolgozott, pedig a héten a Kuciak-gyilkosság perében azt állította a bíróságon, hogy Norbert Bödör is pénzelte őt Kočner mellett az újságírók megfigyelése ügyében. Tóth azt is állította, hogy miután az újságírók megfigyelése lezárult, Bödör meg akarta őt bízni politikusok megfigyelésével. Mindemellett 2018 nyarán már a börtönből rajta keresztül próbált kapcsolatba lépni Bödörrel, hogy ő járjon utána Robert Ficónál annak, hogy az egykori smeres képviselő, Mojmír Mamojka alkotmánybíróként el tudna-e járni az érdekében.

(Noviny.sk)