Megfenyegette a vadász a kerékpárbajnokot: „Szerencséd volt, hogy nem volt nálam a furulyám!”

Fenyegető üzenetet kapott a Facebookon Adam Rojček szlovák kerékpárbajnok.

Megfenyegette a vadász a kerékpárbajnokot: „Szerencséd volt, hogy nem volt nálam a furulyám!”
Fotó: fcb/Adam Rojček

A 19 éves kerékpárosnak Ján Slavkovský, az Állami Erdészet munkatársa küldött üzenetet a közösségi oldalon, amelyben az állt: „szerencséd volt, hogy nem volt nálam a .30-06 furulyám, azt nem úsztad volna meg”.

A férfi vadász, fegyvertartási engedéllyel rendelkezik. A furulya alatt a legnagyobb valószínűség szerint a puskáját értette, a .30-06-os szám ugyanis a Springfield vadászlőszerre utal. A fiatalt az alacsony-tátrai Király-hegyen láthatta kerékpározni (Kráľova hoľa).

A bejegyzés időközben eltűnt a közösségi oldalról, a fiatal azonban előtte még megörökítette. Sorstársainak azt javasolja, legyenek óvatosak hegyi kerékpározás közben. „Figyeljetek az erdőkben, azt gondoltam, hogy ilyen emberek nincsenek, de sajnos itt vannak köztünk, és remélem, hogy senkinek nem esik baja” – írta a CTM Racing Team tagja.

A Szlovák Vadászszövetség elhatárolódik az incidenstől. A reakciójukban kifejtik, a vadászszövetségnek közel 60 ezer tagjai van, ezért lehetetlen, hogy minden egyes tag viselkedését és kijelentését felügyelni tudják. Ugyanakkor megjegyzik, elfogadhatatlannak tartják Slavkovský kijelentését, holott azzal, hogy Rojček letért a kijelölt ösvényről, a kerékpáros akár az erdők védelméről szóló törvényt is megsérthette. A szövetség egyúttal elnézést kért Rojčektől.


(cas.sk/spz)