Megfújta a nagyi ékszereit a Mikulás és társai!

2016. december 7. - 10:58 | Régió

Mikulásnak, ördögnek és angyalnak öltözött tolvajok járták a házakat.

Megfújta a nagyi ékszereit a Mikulás és társai!
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hétfőn egy férfi Mikulásnak, két lánytestvére pedig ördögnek és angyalnak öltözött, majd útra keltek Szakolcán, hogy köszöntsék és megkopasszák az öregeket. Becsengettek egy 91 éves nénihez, akinél épp ott volt 3 éves unokája is. Énekeltek nekik, az idős asszony pedig egy 5 euróssal jutalmazta meg őket. Nyilván a célnak ez nem felel meg, ezért a Mikulás bepróbálkozott azzal, hogy kaphatna-e a legfiatalabbik leányzó számára egy teát a nagy hidegben.

A férfi az idős asszonnyal átment a konyhába, a két fiatalabb nő pedig egyedül maradt a szobában. Megfújták az ékszereit, összesen mintegy 380 euró értékben, valamint eltulajdonítottak további 45 euró készpénzt is.

A szomszéd is észrevette őket, és kihívta a rendőrséget, nekik pedig még időben sikerült elcsípniük a tolvajokat, náluk volt az egész zsákmány. Kiderült, hogy a 29 éves báty, Lukáš, illetve 21 éves húga, Tatiana éppen feltételesen van szabadlábon, korábban ugyanis hasonló bűntettért felfüggesztettre elítélték őket. Emiatt a rendőrök javaslatot is tettek az előzetes letartóztatásba helyezésükre. A 19 éves Sara szabadlábon védekezhet.

Mivel idős emberen elkövetett lopásról és magánlaksértésről van szó, a kiszabható büntetés sokkal súlyosabb egy egyszerű bűnténynél. Háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket - árulta el Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

(Čas.sk)