Meggyanúsították a rendőrakadémia volt kiképzőtisztjét, aki meglőtte egy diákját – az ügyben még mindig sok a kérdőjel

2023. március 16. - 10:51 | Belföld

A rendőrség eljárást indított Vladimír Šeparnev volt kiképzőtiszt ellen, aki véletlenül meglőtte egyik diákját a pozsonyi rendőrakadémián. Az eset március 1-én történt az akadémián, egy szakkör során. A diáklány túlélte az esetet, de maradandó következmények fenyegetik.

Meggyanúsították a rendőrakadémia volt kiképzőtisztjét, aki meglőtte egy diákját – az ügyben még mindig sok a kérdőjel
Fotó: TASR

A TV Noviny szerint a rendőrség megerősítette, hogy március 15-én gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsították meg a a volt kiképzőtisztet, aki szabadlábon védekezhet. Mivel a nyomozás továbbra is folyamatban van, a hatóság nem közöl bővebb információkat az üggyel kapcsolatban.

Szerdán Hamran István országos rendőrfőkapitány is jelezte, hogy hamarosan eljárást indíthatnak az ügyben, és nem tartja kizártnak, hogy több meggyanúsítás is történik majd. Šeparnev mellett az akadémia további dolgozójának lehetséges felelősségét is vizsgálják.

A történtekkel kapcsolatban még mindig sok a kérdőjel. Újabban napvilágot látott egy olyan forgatókönyv, miszerint Šeparnev pisztolyának csövében egy elfeledett éles lőszer volt. Ezt követően behelyezte a tárat a vaktöltényekkel, majd a lányra célozva kétszer elsütötte a fegyvert. Viszont egyelőre ezt a verziót sem sikerült igazolni.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy független bíróság elé állítsunk mindenkit, aki bármilyen mértékben felelős a rendőrakadémián történtekért” – mondta Hamran.


(tvnoviny.sk)