A meggyilkolt gútai vállalkozó nővére szerint testvérét nem a pénzért ölte meg Szabó és Marček

2020. január 13. - 19:03 | Belföld

A Bazini Specializált Büntetőbíróság hétfői tárgyalásán utolsó tanúként a meggyilkolt Molnár Péter volt feleségét és nővérét hallgatták meg.

A meggyilkolt gútai vállalkozó nővére szerint testvérét nem a pénzért ölte meg Szabó és Marček
Fotó: TASR

A vád szerint Molnár Péter gútai vállalkozót 2016-ban gyilkolta meg Szabó Tamás és Miroslav Marček. A páros állítólag a vállalkozó pénzére hajtott, amit otthon tartott.

A bíróságon először a vállalkozó egykori felesége, Viktória Langerová szólalt meg. Elmondása szerint ismeri Szabót és Marčeket is: Szabó egy alapiskolába járt Molnárral, míg Marček egy ideig a vállalkozó cégében dolgozott. A gyilkossághoz semmit sem tudott hozzáfűzni.

Langerová szerint Molnár gyakran tartott otthon nagyobb pénzösszeget, a helyiek pedig tudták róla, hogy drága autója van, márkás öltözékekben jár.

A bíróság utolsóként Molnár Silviát, Molnár Péter nővérét hallgatta meg. A nő elmondása szerint Szabó gyakran találkozott Molnárral, és véleménye szerint a gyilkosság úgy történhetett, ahogy azt Marček leírta.

„Csupán azt nem értem, hogy ha elvileg 70 ezer eurója volt otthon nyáron, akkor mit kerestek ott télen? Véleményem szerint nem azért mentek a testvérem után. Andruskó is tartozott neki. Kérdés, hogy miért ölték meg”

– jegyezte meg Molnár Silvia.


DennikN