Meggyőződése, hogy felesleges autóját biztonsági rendszerrel védenie? Íme a 6 leggyakoribb ellenérv, melyet sorban megcáfolunk

2017. október 17. - 08:29

Bizonyára Ön is hallott már a biztonsági rendszerek fontosságáról, amelyek segítségével megvédheti autóját a lopástól, de ezidáig mégsem szerelte fel vele gépjárművét? Ha biztonságban szeretné tudni autóját, itt az ideje, hogy beszerezzen egy igazán megbízható rendszert. Összegyűjtöttük és rácáfoltunk a leggyakrabban emlegetett ellenérvekre.

Ellenérv 1: Gépjárművem gyári alapfelszereltségként tartalmaz beépített lopásvédelmi eszközt.

Válasz: Az egyes gépjárműveket gyári alapfelszereltségként immobiliserrel látják el. Az indításgátló viszont önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a jármű ne legyen ellopható.

Ellenérv 2: Biztonsági rendszer beépítése gépjárművembe a jótállás elvesztésével is járhat.

Válasz: Az eddig leküzdhetetlen VAM rendszer beszerelésével nem fenyegeti a jótállás elvesztésének veszélye, nincs negatív hatással a garanciára. Sőt, ezzel szemben a VAM rendszert forgalmazó vállalat átvállalja a jótállási kötelezettséget a gépjármű összes érintett részéért.

Ellenérv 3: Van biztosításom az autó ellopása ellen, így nincs szükségem biztonsági rendszerre.

Válasz: A lopás elleni biztosításnak a biztonsági rendszerrel szemben van pár hátulütője. A biztosítással csupán a lopáskárt védheti ki az autó tulajdonosa, viszont szeretett autóját nem kapja vissza. Lopás esetén a biztosító a káresemény bekövetkeztekor számított értéket veszi alapul, ami sok esetben nem elegendő arra, hogy ellopott autó helyett azonos minőségű és felszereltségű autót szerezzen be a tulajdonos. Készüljön fel arra is, hogy a kártérítési összeg kifizetése hónapokig, akár fél évig is elhúzódhat.

Ellenérv 4: Hiába lenne felszerelve gépjárművem biztonsági rendszerrel, ennek ellenére is eltulajdoníthatják.

Válasz: Amennyiben ez bekövetkezne, a VAM vállalat 15 éves fennállása alatt az első sikeresen végrehajtott gépjárműlopási esetévé válna. A tolvajok már több mint 500 alkalommal próbálkoztak az eddig leküzdhetetlen VAM rendszerrel ellátott gépjárművet eltulajdonítani, ezidáig sikertelenül.

Ellenérv 5: A biztonsági rendszer beépítése a gépjárműbe bizonyára hosszadalmas folyamat.

Válasz: Technikusaink számára a VAM rendszer beszerelése gépjárművébe csupán pár órát vesz igénybe. Igény szerint, az ügyfél kérésére technikusaink házhoz mennek, így a munkálatok elvégezhetők akár az Ön garázsában is.

Ellenérv 6: Túlságosan megterhelő lenne folyamatosan azon törni a fejem, vajon aktiváltam-e a biztonsági rendszert, amely önmagában is időigényes feladat.

Válasz: A rendszer aktiválása és deaktiválása szinte gyerekjáték. Technikusaink a rendszer beépítése során a műszerfalban erre a célra egy külön részt alakítanak ki, amelybe egyszerűen behelyezünk egy kazettát, s már indulhatunk is. Kiszálláskor pedig kihúzzuk. A kazetta használata nélkül nem indítható be a gépjármű.

Mitől válik a VAM biztonsági rendszer oly egyedülállóvá és leküzdhetetlenné? Működésének mi az alapelve?

Ez az egyedülálló rendszer az elektromechanikus biztonság elvén alapul, amely megkülönbözteti a legtöbb, kizárólag elektronikus vagy mechanikai alapon működő autóriasztótól vagy más járműbiztonsági rendszertől. Így megvédi gépjárművét bármely autólopási módszerrel szemben - GPS/GSM/GPRS-blokkoló/zavaró eszközök, kódolvasók vagy távvezérlők használatával, gyújtáskapcsoló, motorvezérlő egység vagy műszerfal cseréjével, sőt autókulcs másolással szemben is.

További információt az eddig leküzdhetetlen VAM rendszerről, amely minden járműbe beszerelhető (kivéve a 2000 előtt gyártott járműveket és a veteránokat az elégtelen elektronikus rendszer miatt) a következő oldalon talál: www.autoalarm-vamos.sk, illetve forduljon a márkakereskedőhöz a 0902 846 888 telefonszámon.


(PR-cikk)