Meghalt az érsekújvári szakközép diákja, aki a tanórán szenvedett áramütést!

2019. december 23. - 12:41 | Régió

A 18 éves Lukáš, aki az érsekújvári elektrotechnikai szakközépiskola diákjaként a tanítási órán alatt szenvedett áramütést december elején, meghalt - tudta meg a Markíza egy kórházhoz közeli forrástól.

Meghalt az érsekújvári szakközép diákja, aki a tanórán szenvedett áramütést!
Forrás: Nový Čas

A fiú agyműködése már korábban leállt, vasárnap pedig elhunyt.

Lukáš az utolsó tanítási óráján vett részt hétfőn, a tanáron kívül három diák volt jelen a teremben. A diákok szerint mindig kisebb csoportban foglalkoznak velük, hogy a tanárok jobban tudjanak rájuk ügyelni.

Osztálytársai szerint Lukáš hirtelen a földre esett, miután megközelítőleg 400 volt futott át a testén. Azonnal elkezdték újraéleszteni, érezték, hogy megállt a szíve. Miután ez sikerült, kórházba szállítottá, de közben többször is újra kellett éleszteni.

Miután stabilizálták Lukáš állapotát, mélyaltatásban tartották. Sajnos viszont feladta a küzdelmet.

A fiú édesapja az iskolát okolja, állítása szerint elavult készülékeket használnak, amelyek nem teljesítik az előírt normákat. Lénárt Péter iskolaigazgató sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, de kiáll az akkor ügyeletben lévő tanár mellett.

Az esetet követően a diákok névtelen levelet adtak ki, amelyben elmondják, hogy az iskolában olyan műszerekkel dolgoznak, amelyek még a szocialista Csehszlovákiában készültek, a készülékek gyakran pontatlanok.

A Nový Čas szerint a munkaügyi felügyelőség is több hiányosságot fedezett fel az intézményben.

(Tvnoviny.sk)