Meghalt Earl Simmons, ismertebb nevén DMX

2021. április 9. - 19:08 | Kultúra

Túladagolás következtében fellépő szívrohamban meghalt DMX amerikai rapper és színész pénteken egy New York-i kórházban.

Meghalt Earl Simmons, ismertebb nevén DMX
Fotó: AFP

Az 50 éves előadóművész, polgári nevén Earl Simmons múlt pénteken került kórházba, ahol mesterséges lélegeztetést kapott az intenzív osztályon. Halálát családja jelentette be közleményben.

A zenész az 1990-es években lett híres olyan számaival, mint a Party Up vagy a Get At Me Dog. A rappert háromszor jelölték a legrangosabb zenei díjra, a Grammyre, és rendre az amerikai slágerlisták élére került dalaival.

Ő volt az első zenész, akinek mind a négy első albuma felkerült a Billboard-lista első helyére, az ezredforduló táján több millió lemezt adott el szerte a világban. Élő fellépései tele voltak energiával, és rajongók tízezreit hozták lázba.

Simmons, aki állítólag 15 gyermeknek volt az apja, a múltban gyakran beszélt drogproblémáiról és többször is elvonóra ment, legutóbb 2019-ben.

Többször is őrizetbe vették, egyebek közt csalás, testi sértés és engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt. 2008-ban bűnösnek vallotta magát állatkínzásban, drogbirtoklásban és lopásban, és egy időt börtönben töltött.

A közelmúltban több zenésztársa is nyíltan aggódott a rapperért az interneten, köztük Missy Elliott énekesnő és Machine Gun Kelly zenész.

A New York-i White Plains kórház előtt az elmúlt napokban rajongóinak százai virrasztottak és imádkoztak érte, miközben legnagyobb slágereit játszották, néhányan táncoltak az utcán.


(MTI/24.hu)

Címkék: Earl Simmons, rapper