Meghalt egy férfi, miután őrizetbe vették a rendőrök – édesanyja drámai pillanatokról számolt be

2024. április 3. - 11:31 | Régió

Tisztázatlan körülmények között halt meg egy 40 éves férfi azt követően, hogy a rendőrség őrizetbe vette őt.

Meghalt egy férfi, miután őrizetbe vették a rendőrök – édesanyja drámai pillanatokról számolt be
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az eset két hete pénteken történt Poprádon. Peter autójával haladt a városban, és azzal, hogy a kerekekkel felhajtott a járdaszegélyre, felhívta magára a rendőrök figyelmét. Egy benzinkúton őrizetbe vették őt a rendőrök, miközben egy barátja szerint segítségért kiáltozott, valamint azt kiabálta, hogy meg akarják őt ölni.

A férfi édesanyja, a 71 éves Alena a Nový Časnak elmondta, hogy este fél 11 körül hívta őt a rendőrség, és csupán annyit közöltek vele, hogy mindjárt megállnak érte. Néhány perccel később a poprádi rendőrségre vitték, a folyosón meglátta a megbilincselt fiát, körülötte számos rendőrrel. Peternek véres volt a szája, szemei vörösek voltak, valamint a feje is vérzett.

A nőt nem engedték oda a férfihez, aki édesanyja láttán elkezdett kiabálni, vonaglani. A rendőrök azt kérték a nőtől, hogy nyugtassa meg fiát, de elmondása szerint ő ekkor már olyan sokkos állapotban volt, hogy azt mondta, nem tud vele mit kezdeni. Tanácsolta a rendőröknek, hogy vigyék őt a lőcsei pszichiátriára, ahol Petert január óta kezelték. A rendőrök állításuk szerint ezt nem tehették meg. Azzal érveltek, hogy Peter nem adta beleegyezését, édesanyjáé pedig nem elég ilyen esetben. Végül betették az autóba és elvitték a poprádi kórházba vér- és vizeletvételre.

Alena elmondása szerint fia ott sem nyugodott le, a biztonságiakat is értesíteni kellett. Nem sokkal később Petert hordágyon hozták ki, majd a rendőrök ismét visszaültették az autóba. A nő bízott benne, hogy végre elviszik őt a lőcsei pszichiátriára, de mint megtudta, a rendőrségre tartottak, ahol őrizetbe akarták helyezni.

Két járművel haladtak, az elsőben Peter, a másodikban az édesanyja utazott. Egyszeriben az első rendőrautó megfordult és elkezdett visszaszáguldani a kórházba. Mint kiderült, Peter útközben elveszítette az eszméletét. A kórházhoz érve elkezdték őt újraéleszteni, majd az intenzív osztályra vitték.

Az édesanyjával közölték, hogy fia agyi tevékenysége leállt, de a gépek életben tartják. Másnap, amikor Alena visszament a kórházba, az orvosok közölték vele, hogy Peter kritikus állapotban van, az agya leállt, a benne lévő duzzanat pedig egyre nőtt, aminek hatására a belső szervei is elkezdtek leállni. A főorvos felkészítette őt a legrosszabbra, valamint közölte vele, hogy fia holttestét boncolás alá kell vetni.

Peter pénzügyi tanácsadóként és lemezlovasként dolgozott. Az ügyet a belügyi inspekció is vizsgálja, egyelőre viszont nem állapították meg, hogy a rendőrök hibáztak volna a történtek során.


(Čas.sk)

Címkék: rendőrség, halál, őrizet