Meghalt egy koronavírussal fertőzött, többszörösen beteg idős szlovák nő

2020. március 18. - 14:46 | Belföld

Peter Pellegrini a válságstábülését követően bejelentette, hogy elhunyt egy 84 éves nő, akinél kimutatták korábban a koronavírus-fertőzést, ugyanakkor csak a boncolás igazolhatja, hogy a halálát ez okozta.

Meghalt egy koronavírussal fertőzött, többszörösen beteg idős szlovák nő
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

"Visszautasítom, hogy bejelentsük, megvan a koronavírus-járvány első áldozata" - jelentette be a leköszönő miniszterelnök. Hozzátette, hogy az idős hölgynek több egészségügyi problémája is volt.

Szívbeteg volt, érelmeszesedése volt és szívrohamon is túl volt. "Az idős hölgyet azután diagnosztizálták koronavírus-fertőzéssel, hogy a fiú- és lányunokája hazatértek külföldről" - fogalmazott Pellegrini.

Ján Mikas tiszti főorvos ennek kapcsán azt közölte, hogy személyesen beszélt a patológussal, aki azt mondta, pillanatnyilag nem lehet egyértelműen megmondani, hogy a fertőzés okozta-e a hölgy halálát.

A reggeli nyolc új eset után kora délután nem jelentettek be újabb fertőzéseket, melyek száma így továbbra is 105, közülük 35-en vannak kórházban, de egyiknek sincs szüksége lélegeztetésre. A délutáni órákban azonban még várható, hogy emelkedni fog a számuk, mert készek lesznek több város tesztjei.

(TASR)